Na sajt je stavljena publikacija RHMZ-a Srbije, izdata povodom obeležavanja 150 godina srpske meteorologije (1848-1998).

METEOROLOŠKI PODACI – NACIONALNO BLAGO_ZBORNIK RADOVA_RHMZ Srbije (PDF)

Naime, u Vrnjačkoj Banji je od 25. do 28. oktobra 1999. godine održano jubilarno Savetovanje, posvećeno obeležavanju 150 godina meteorologije u Srbiji, pod nazivom „METEOROLOŠKI PODACI – NACIONALNO BLAGO“.

Povodom ovog značajnog jubileja, RHMZ Srbije je štampao Spomenicu – Zbornik radova „SAVETOVANJE METEOROLOŠKI PODACI – NACIONALNO BLAGO“, koji sadrži 72 stručna rada iz različitih oblasti meteorologije.

Uživajte u čitanju!!!

Naslovna strana

Sadržaj_1

Sadržaj_2

Sadržaj_3

Sadržaj_4

 

 

 

 

 

 

 

Podeli
Jedan od osnivača i urednika portala MeteoPlaneta. Rođen je 1971. godine u Beogradu. Meteorologijom se intenzivno bavi od 1989. godine. Njegova omiljena oblast izučavanja u okviru meteorologije je KLIMATOLOGIJA, odnosno prikupljanje, obrada i analiza meteoroloških podataka. Uradio je veliki broj klimatskih analiza i stručnih radova iz oblasti klimatologije. Jedan od najznačajnijih prioriteta u njegovoj aktivnosti je očuvanje srpske meteorološke arhive, unos meteoroloških podataka sa celokupne teritorije Srbije, odnosno digitalizacija rezultata srpskih meteoroloških merenja i osmatranja. Njegovom ličnom inicijativom i angažmanom je urađena digitalizacija starih beogradskih merenja Vladimira Jakšića sa Senjaka (period 1848-1899).