Danas smo u rad pustili novu mobilnu verziju meteorološkog portala, odnosno nov izgled koji će se prikazivati na mobilnim uređajima koji poseduju operativne sisteme: Android, Symbian, iOS, Windows Mobile…

 Početna strana (header) - mobilna verzija

Nova verzija puštena je u rad zbog boljeg prikaza na mobilnim telefonima i tablet uređajima, kao i radi bržeg učitavanja sadržaja. Sada MeteoPlaneta ima dva potpuno različita dizajna za desktop i mobilne uređaje, a da se pritom učitava potpuno isti sadržaj. Da bismo vas bolje upoznali sa novim dizajnom, priložićemo nekoliko slika ekrana, ali je u svakom slučaju najbolje da portal posetite sa svog mobilnog uređaja i sami se upoznate sa novim izgledom.

Početna strana (footer) - mobilna verzija

Članak (header) - mobilna verzija

Članak (footer) - mobilna verzija

Pored nove mobilne verzije možete izabrati i desktop verziju i tada će vam se učitati standardna verzija sajta koja možda nije praktična, ali je po pitanju npr. prikaza tabela još uvek funkcionalnija od mobilne. Ovom opcijom smo ostavili prostora posetiocima da izaberu opciju koja im se više sviđa.

Desktop verzija na mobilnom uređaju (footer)

Ukoliko se odlučite na prikaz sajta u standardnoj Desktop verziji, ili vam se ne učita mobilna verzija pri poseti sa telefona ili tableta (kako bi trebalo), uvek se možete vratiti na mobilnu verziju, klikom na „Prebaci se na mobilnu verziju“ (uokvireno na gornjoj slici).

Iako mobilna verzija na svim uređajima na kojima smo je testirali radi odlično, u budućnosti ćemo svakako raditi na njenom daljem usavršavanju, do izrade Android aplikacije koja je jedan od naših prioriteta u budućnosti. Za sada nam finansijske mogućnosti to ne dozvoljavaju, budući da programiranje i najjednostavnije aplikacije košta nekoliko stotina eura.

Eventrualne greške u radu ove mobilne verzije možete nam prijaviti putem kontakt forme, ili preko stranice prijavi bug (grešku). Ako vam se sviđa ova novina, kliknite na dugme „Like“ i podelite članak na društvenim mrežama.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…