Ovih dana naš portal ozvaničio je već započetu saradnju sa meteorološkim sajtom Severe Weather Europe u vidu partnerstva. Naziv ovog sajta dovoljno govori koja je svrha istog – praćenje aktuelnog stanja vremena, prvenstveno onog lošeg, kao što su oluje i nepogode. Iako se aktivnost SWE u poslednje vreme svodi na njihovu fejsbuk stranicu, naša saradnja ogledaće se uglavnom u međusobnoj razmeni informacija.

MeteoPlaneta na partnerskoj stranici SWE

Poznato je da naš portal do sada ima dobru saradnju sa IstraMet (HR), kao i sa makedonskim meteorološkim portalom METEOPRO sa kojim su čak u planu zajednički projekti. Tim povodom, čak šta više, danas će biti održan sastanak sa glavnim urednikom ovog makedonskog meteo-sajta, nakon čega će biti poznato kako i na koji način će naša saradnja biti produbljena, a radi se o zaista ozbiljnom projektu.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…