Prethodni maj mesec svi će upamtiti po izuzetno obilnim padavinama, koje su u zapadnim i pojedinim centralnim predelima naše zemlje prouzrokovale poplave koje će stanovnici tih područja pamtiti ceo život, ali i svi mi. No, to ipak nije glavna tema ovog članka, naš portal MeteoPlaneta zabeležio je rekordnu posetu. Podsećamo, prethodni rekord (na mesečnom nivou) držao je april tekuće godine – što samo govori o kakvom je zapravo trendu reč.

grafikon_uspeh_210107

Nama je vrlo drago što je naš meteorološki portal sve popularniji, i što za njega zna sve više ljudi. To nam mnogo znači, i podstiče naš rad i napor da budemo još bolji. Vaše posete, lajkovi, deljenje sadržaja…su glavna energija koju posle ulažemo u naš rad.

Statistički gledano, najposećenije sedmice proteklog meseca bile su druga i treća, tačnije 11.0517.05 i 18.0524.05. Jasno je da je na posetu bitno uticala vanredna situacija, koju su prouzrokovale poplave. Mi smo svakog dana pratili stanje, i informacije delili sa vama. Nešto smo prenosili od pouzdanih izvora, ali bilo je i naših originalnih tekstova – poput hidroloških prognoza.

Takođe, najavljene radove još u aprilu – prethodnog meseca smo sproveli u delo. Bilo je tu i krupnijih promena, poput promene strukture linkova što je pozitivno uticalo na posetu, ali je mana istog to što stari članci sada nemaju brojač deljenja na društvenim mrežama. Ubrzo nakon te promene, izvršili smo prekategorizaciju nekih starih kategorija za članke, promenili smo i strukturu glavnog menija, a pretraga sajta sada je unapređena i engine  („motor“) pretrage sada je prilagođeni Google pretraživač.

fb [cover]

U skorije vreme planiramo još noviteta, o čemu ćemo naknadno pisati – najčešće kada do njih i dođe. Priprema meteorološkog foruma se malo odužila, ali se nadamo da će on biti pušten u rad do kraja prve dekade juna.

Ono što mi očekujemo od vas, jeste da budete naš stalni posetilac, i poželjno bi bilo da naš sadržaj delite na društvenim mrežama, i za nas govorite vašim prijateljima, koje zanima meteorologija, ili pak samo vremenska prognoza. Bićemo vam zahvalni. Družimo se i dalje!

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…