U dogovoru sa GSS (Golubarski savez Srbije) na našem portalu od danas je dostupna vremenska prognoza namenjena golubarima. U prognozi se nalaze svi neophodni parametri za ovaj hobi, podrazumevajući vetrove po visini, vertikalno strujanje vazduha i tome slično. Prognoza se ažurira tri puta nedeljno, u prepodnevnim satima. Tako je, već treću godinu za redom nastavljena uspešna saradnja između Golubarskog saveza Srbije i EkoMeteosa.

Golubarska vremenska prognoza za Srbiju – početna

Golubovi u letu (Izvor: srpskivisokoletac.com)

Ranije, početkom aprila, a na zahtev naših golubara u Švajcarskoj, pokrenuta je i golubarska vremenska prognoza za Švajcarsku, odnosno Basel.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…