Od jutros, na našem portalu dostupna je i naša trodnevna vremenska prognoza za Srbiju. Kao što i sami možete da primetite, na početnoj strani portala nalaze se tekst i karta Srbije sa prognozom za današnji dan, dok se odlaskom na stranicu trodnevne prognoze može videti veća karta, a pored teksta možete odslušati i audio (mp3) prognozu – što je možda i jedinstveno u Srbiji. Nadamo se da će vam se ova novina dopasti, jer je ona realizovana upravo zbog vas – kako bi prognoze na našem portalu bile što detaljnije. Ovoj prognozi možete pristupiti kliktanjem na link ili sliku na početnoj strani portala, ili izborom stavke u meniju: METEO INFO -> MP prognoza za Srbiju. Ova novina, značiće i promenu naziva kategorije za članke „Prognoza vremena“ u „Izgledi vremena“, i sada će članci sa prognozom biti pisani ređe – samo pri većim i dugotrajnijim vremenskim promenama.

Trodnevna vremenska prognoza za Srbiju - MeteoPlaneta

Podsećamo, pored nove trodnevne vremenske prognoze koju ažurira naš tim, posetiocima je dostupna još i automatska (zasnovana na ECMWF modelu) desetodnevna prognoza koja više može poslužiti kao trend vremena, nego što je treba shvatati za ozbiljno, naročito na duže staze. Njena prednost jeste veliki izbor lokacija, kao i detaljan prikaz prognoze (veliki broj prognoziranih parametara).

Osim ove dve prognoze, u pripremi je i treća – za one malo iskusnije, kojima je meteorologija profesionalnost ili hobi. Kao što smo već pomenuli u prethodnom pisanju, u pitanju je sopstveni numerički model (GFS), koji bi trebao biti „lansiran“ tokom druge dekade marta, a najkasnije do kraja meseca.

Toliko za sada od nas. Verujemo da prepoznajete našu angažovanost da posetiocima pružimo pravi ugođaj pri poseti našem portalu. Svaki komentar je dobrodošao, a njega možete ostaviti ispod ovog članka (preko FB ekstenzije) ili na našoj fejsbuk stranici.

Svako dobro!

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…