Nakon izmene strukture linkova ka člancima, kako smo i obećali nastavili smo radove na polju poboljšanja navigacije na našem portalu. Pošto su promene ipak krupnije, odnosno tiču se same funkcionalnosti sajta – obaveštavamo vas o novim promenama.

Naime, došlo je do prekategorizacije nekih starih kategorija, a u cilju smanjenja njihove brojnosti. U tome smo delimično uspeli. Sada se npr. kategorija „Meteo retrovizor“, naziva „Srbija i region“, a u glavnom meniju nalazi se u stavci „AKTUELNO“. Umesto u kategoriji „Meteo retrovizor“ članci koji se tiču aktuelnih dešavanja, i onih u skorijoj prošlosti (do nekoliko dana) nalaziće se u kategorijama „Srbija i region“, odnosno „Svet“, a one starije meteo – pojave koje su vredne prisećanja, biće objavljivane u kategoriji „Meteo vremeplov“. Ovo su samo neki primeri promena, a bilo je još izmena i na drugim kategorijama.

Google search (Izvor: therecruiterslounge.com)

Kada je reč o pretrazi, kojoj se pristupa klikom na lupu u glavnom meniju, ili direktnim pristupom stranici pretraga – došlo je do potpune promene (načina) pretrage. Sada će umesto naše stare pretrage za to biti zadužena prilagođena Google pretraga. Zbog veličine našeg portala, i brojnosti sličnih članaka, verujemo da će ova promena dovesti do boljitka. U narednom periodu ćemo svakako dalje unapređivati ovaj novi način pretrage, kako bi dodatno poboljšali njegovu funkcionalnost, ali i sam izgled.

Nova pretraga

Ukoliko vam se sviđaju, ili pak ne sviđaju novine na našem sajtu, slobodno napišite u komentaru ispod. Predlozi su takođe dobrodošli.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…