Na sajt je dodato još sjajnih meteoroloških radova Marka Milosavljevića, koji su objavljeni davnih 1950-ih godina.

POREMEĆAJ U GODIŠNJIM TOKOVIMA KLIMATSKIH ELEMENATA U BEOGRADU NA OSNOVU ŠEZDESETOGODIŠNJIH METEOROLOŠKIH OSMATRANJA – Marko Milosavljević (PDF)

KLIMATSKE PROMENE U BEOGRADU – Marko Milosavljević (PDF)

VETAR KOŠAVA U PODUNAVLJU – Marko Milosavljević (PDF)

Meteo knjige_2

Iako je od tada prošlo dosta vremena, ovi meteorološki radovi su ostali neprevaziđeni po obilju kvalitetno izloženog meteorološkog materijala, kao i po sjajnoj obradi, analizi i tumačenju postojećih meteoroloških podataka.

Pavle Vujević, Marko Milosavljević, Tomislav Rakićević, Katarina Kenig – Milosavljević i Dušan Dukić su bili i ostali doajeni vrhunskih meteoroloških radova i analiza u Srbiji, ali i na širem području bivše Jugoslavije. Pravo je uživanje čitati njihove stručne radove.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika portala MeteoPlaneta. Rođen je 1971. godine u Beogradu. Meteorologijom se intenzivno bavi od 1989. godine. Njegova omiljena oblast izučavanja u okviru meteorologije je KLIMATOLOGIJA, odnosno prikupljanje, obrada i analiza meteoroloških podataka. Uradio je veliki broj klimatskih analiza i stručnih radova iz oblasti klimatologije. Jedan od najznačajnijih prioriteta u njegovoj aktivnosti je očuvanje srpske meteorološke arhive, unos meteoroloških podataka sa celokupne teritorije Srbije, odnosno digitalizacija rezultata srpskih meteoroloških merenja i osmatranja. Njegovom ličnom inicijativom i angažmanom je urađena digitalizacija starih beogradskih merenja Vladimira Jakšića sa Senjaka (period 1848-1899).