Poštovani posetioci,

za vas smo pripremili jednu veliku novost, a to je MeteoPlaneta – Android aplikacija, što znači da ćete od sada moći da nas pratite na svojim smart uređajima koji poseduju ovaj operativni sistem. Aplikacija je kreirana sa ciljem da našim posetiocima omogući lakši pregled sajta sa mobilnog uređaja (telefona, tableta…) i svakako da dodatno poboljša korisnički doživljaj. Aplikacija je besplatna!

Strane portala - glavni meni

Početna strana portala - Android aplikacija

U okviru aplikacije možete posetiti naš portal ili direktno pristupiti određenim stranicama koje smo mi smatrali važnijim, a to su npr. „Desetodnevna prognoza“, „Mreža AMS – aktuelni podaci“, „Radarske slike“, itd. Ono što je možda najbitnije –  korisnicima se učitava mobilna verzija sajta, koja je brza i funkcionalna na mobilnim uređajima.

Osim ove standardne funkcije, koja i jeste svrha MeteoPlaneta aplikacije, korisnici će imati priliku i da prate naš rad na društvenim mrežama. Dakle, naši najnoviji postovi / statusi na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Google+) učitavaće se direktno u aplikaciji, uz mogućnost da posetite ove društvene mreže i ostavite komentar ili podelite sadržaj.

Facebook feed

Tu je i YouTube, a sadržaj objavljen na našem kanalu učitavaće se u aplikaciji, pa tako slobodno možemo reći da će naši posetioci moći da prate celokupan naš rad na jednom mestu.

YouTube kanal u aplikaciji

Osim svega navedenog, aplikacija je naravno sinhronizovana sa portalom, pa tako možete pratiti naše najnovije objave na portalu, a nemojte se začuditi i ako vam s vremena na vreme stigne i obaveštenje o novim člancima na sajtu. Korisnicima smo ostavili mogućnost promene teme na svetliju, odnosno tamniju, kao i podešavanje još nekih opcija vezanih za rad aplikacije.

Verujemo da smo plasiranjem Android aplikacije napravili novi korak napred i da će naši posetioci biti zadovoljni. Aplikacija je sadržajna i podržava sve što su verovatno mnogi od nas očekivali, a prostora za dalja unapređenja svakako ima.

Ovo je samo prva i takoreći osnovna faza (1.0 verzija), dok u drugoj planiramo uvođenje komentarisanja na sajtu, opciju direktnog slanja fotografija sa terena uz kratak opis u našu bazu i tome slično. Kako je u našim dugoročnim planovima i numerički model, svakako treba očekivati i njegovo implementiranje u aplikaciju, a postoji mogućnost i kreiranja posebne aplikacije za tu namenu – vremensku prognozu.

Preuzmi aplikaciju:

Aplikacija - Play Store

Isprobajte aplikaciju i podelite utiske sa nama! Svaka recenzija na Google Play Store servisu je naravno dobrodošla! 🙂

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…