Na portal je stavljena simpatična meteorološka knjižica pod nazivom ZAŠTO SE MENJA VREME, čiji je autor Ante Obuljen (1902-1978).

Ova publikacija je objavljena 1953. godine, u izdanju Narodne knjige iz Beograda, i sadrži popularne meteorološke tekstove, namenjene najširem krugu čitalaca.

ZASTO SE MENJA VREME

Podeli
Jedan od osnivača i urednika portala MeteoPlaneta. Rođen je 1971. godine u Beogradu. Meteorologijom se intenzivno bavi od 1989. godine. Njegova omiljena oblast izučavanja u okviru meteorologije je KLIMATOLOGIJA, odnosno prikupljanje, obrada i analiza meteoroloških podataka. Uradio je veliki broj klimatskih analiza i stručnih radova iz oblasti klimatologije. Jedan od najznačajnijih prioriteta u njegovoj aktivnosti je očuvanje srpske meteorološke arhive, unos meteoroloških podataka sa celokupne teritorije Srbije, odnosno digitalizacija rezultata srpskih meteoroloških merenja i osmatranja. Njegovom ličnom inicijativom i angažmanom je urađena digitalizacija starih beogradskih merenja Vladimira Jakšića sa Senjaka (period 1848-1899).