Meteorološki portal MeteoPlaneta ovog meseca objavio je jubilarni hiljaditi članak. Time smo potvrdili svoju poziciju u samom vrhu „meteorološke scene“ u regionu, a na osnovu broja napisanih članaka i naučnog materijala – i lidersku poziciju u Srbiji, bez premca. Meteorološki portal počeo je sa radom 24. aprila 2011. godine. Na portalu se gotovo svakodnevno objavljuju bitnije meteorološke informacije, kao što je aktuelno stanje vremena kod nas i u svetu, prognoze vremena, a povremeno se portal dopunjava novim naučno-stručnim sadržajima.

ams-cover3

Za ove nepune četiri godine našeg postojanja, pored većeg broja napisanih članaka realizovano je i nekoliko projekata koji su danas među glavnim izvorima posete našeg portala. Tu, pre svega, izdvajamo desetodnevnu prognozu, mrežu AMS, te izmerene ekstreme u poslednja 24h kod nas i u svetu. Nova 2015. godina odlično je počela za naš portal, u samom početku redizajnirali smo portal i dobili prinovu u mreži AMS – AMS Sokobanja koja se danas u našoj mreži ističe kvalitetnim održavanjem same stanice, redovnim slanjem podataka, i naravno njihovim kvalitetom.

NOVOSTI

U skorijem periodu očekujemo priključenje još najmanje jedne automatske stanice, radi se na redizajnu i unapređenju desetodnevne prognoze, a velika novost biće svakako prelazak na jači (kvalitetniji) server, čime ćemo, osim nešto bržeg učitavanja portala, dobiti nove mogućnosti, gde bismo za sada izdvojili jednu: LANSIRANJE SOPSTVENIH NUMERIČKIH PRODUKATA. Za sada, nećemo otkrivati mnogo detalja oko ovog našeg najnovijeg projekta koji je u fazi pripreme, ali možemo vam obećati da će prvi numerički modeli biti dostupni već početkom sledećeg (aprila) meseca! Realizacijom ovog važnog projekta, zajedno sa našim posetiocima, zakoračićemo u svet sopstvene numeričke prognoze vremena.

fb-cover2

DRUŠTVENE MREŽE

Naše aktivnosti možete pratiti i na mnogobrojnim društvenim mrežama, a ukoliko ne želite da propustite neki zanimljiv meteorološki događaj ili neku bitnu vest – morate postati naš fan odnosno pratilac, ukoliko to već niste. Aktivni smo na Facebook stranici, Google+ stranici, Twitter profilu, a tu je i medijski servis YouTube. Kada je reč o Facebook stranici, tu treba istaći još nekoliko vrlo bitnih stvari:

Poznato je da Facebook često menja svoj algoritam prikazivanja objava sa stranica, te od onih koji su lajkovali našu stranicu naše objave vidi tek oko 10% ljudi. Facebook, naravno kao i svaka druga kompanija, želi da zaradi, i upravo zbog toga je prikazivanje objava ograničeno. Ipak, postoje neka alternativna rešenja i za taj problem. Naime, ukoliko želite da vidite svaki post koji se objavi na stranici neophodno je da čekirate „Primaj obaveštenja“ ili „Get Notification“ koji se nalazi odmah ispod „Like“ dugmeta. Na ovaj način svaki post koji se objavi na našoj stranici naći će se u vašim novostima i obaveštenjima.

Facebook stranica - podešavanja za prikazivanje objava
Podsećamo i da na našem portalu možete popuniti anketu koja je pokrenuta upravo kako bismo čuli šta imaju da nam kažu naši posetioci, a u cilju poboljšanja ukupnog doživljaja i kvaliteta portala. Ukoliko primetite bilo kakvu grešku u radu portala, tu je opcija prijavi grešku.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…