U ponedeljak 24. marta u večernjim i noćnim satima naš tim je vredno radio na otklanjanju problema brzine učitavanja sajta. Iako nije postojao veliki broj prijava da se sajt učitava loše, odnosno sporo, svega nekoliko takvih prijava, kao i lični utisak, navelo nas je na to da su potrebne određene promene.

UbrzanjePrema srednjim vrednostima učitavanje portala ranije je trajalo u proseku 6 do 8 sekundi, što zaista jeste sporo. Međutim, bilo je i znatno boljih rezultata  – nekome su se stranice MeteoPlanete učitavale za manje od 3-4 sekunde. Sve to zavisi od internet provajdera, broja hopova (usputnih tačaka između korisnika i servera), pa čak i od samog korisnikovog računara.

Sada kada je sajt optimizovan, drago nam je da čujemo pozitivne reakcije naših fanova, odnosno stalnih posetilaca. Prema svim alatima naš portal sada dobija znatno bolje ocene po ovom kriterijumu, a problematično je i dalje učitavanje na mobilnim telefonima. Gledaćemo u bliskoj budućnosti da rešimo i ovo pitanje. Svima koji žele da ocene brzinu svog sajta, između ostalog preporučujemo GoogleSpeed Insights. Učitavanje stranica našeg portala sada u proseku traje 3 do 5 sekundi (ubrzanje za oko 50%), a onima koji su stalni posetioci MeteoPlanete, odnosno koji ređe ili gotovo nikako ne brišu cache stranice će se učitavati još brže.

Za sada toliko o tehničkim unapređenjima našeg portala! Slobodno i vi podelite sa nama informaciju kako se na vašem računaru učitava naš portal – u komentaru ispod, ili na samoj fejsbuk stranici.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…