Dragi posetioci,
barem u poslednje vreme ne hvalimo se baš često, ali april je mesec koji jednostavno ne možemo da ne spomenemo. Protekli april ostaće upamćen kao ubedljivo najposećeniji do sada, a možda čak i kao „prekretnica“ u našem radu.

Naime portal MeteoPlaneta bio je najposećeniji ikada, i to duplo od sadašnjeg broja jedinstvenih posetilaca na mesečnom nivou. Pošto brojnošću posete još uvek nismo najzadovoljniji, taj podatak nećemo otkrivati, ali možda možete i sami da naslutite kada vam kažemo da je u samo poslednja 4 dana aprila meteorološki portal posetilo čak 6.504 unikatna posetioca (podaci Google Analytics-a). Istina, najviše zahvaljujući tekstu, odnosno temi: Kakvo nas vreme očekuje za prvi maj? koja je bila vrlo dobro rangirana u Google pretrazi, najčešće prvi rezultat za određene ključne reči.

grafikon_uspeh_210107

Mi želimo da verujemo da je naš portal sada stekao dodatnu popularnost, i da će broj naših stalnih posetioca sada biti značajno veći. Trudićemo se naravno i u narednom periodu da pišemo kvalitetne tekstove, ali i da realizujemo nove projekte. Mislimo da smo do sada već uradili dosta po pitanju projekata, budući da postojimo „tek“ 3 godine, pa je tako možda bitnije da iste održimo i podignemo na još viši nivo, nego da ulazimo u realizaciju novih, naročito u današnje vreme finansijske krize. Ohrabruje nas i činjenica da je broj ljudi koji su nas podržali na Facebook-u i Twitter-u sve veći, hvala vam na tome!

hms_uspeh

Inače, u članku povodom našeg trećeg rođendana zaboravili smo da pomenemo dva vrlo bitno podatka, na koje smo ponosni. Do današnjeg dana, na portalu je objavljen 731 članak, i napisane su 73 stranice. Ovo su za nas vrlo dobri rezultati, a u narednom periodu radićemo na boljoj organizaciji celokupnog sadržaja. U planu su još neke izmene u funkcionisanju sajta, ali o tome kada dođe vreme.

No, da ne dužimo bespotrebno priču, nećemo vas dalje zamarati nekim podacima, planovima, ili hvalospevom. Samo smo želeli da sa vama podelimo za nas značajne i ohrabrujuće rezultate, budući da bez vas ništa ne bi bilo moguće. Hvala Vam! 🙂

Tim meteorološkog naučno-informativnog portala MeteoPlaneta.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…