Maksimalne temperature danas su dostizale 34.6ºC koliko je danas u poslepodnevnim satima izmereno u Ćupriji. Temperatura je dostigla 30 i više stepeni na još 24 glavne meteorološke stanice, kao i na svim stanicama u okviru naše mreže automatskih stanica. Sada, oko 20:30 časova, pojavili su se prvi razvoji oblaka kod nas – i to u zapadnoj Srbiji.

Maksimalne temperature(1) - 6. maj 2015
Maksimalne temperature(1) – 6. maj 2015

Posle tropski toplog dana večeras su usledili i prvi jači razvoji oblaka. Trenutno pljuskova sa grmljavinom ima u zapadnoj Srbiji, a uskoro se očekuju razvoji oblačnosti u severnoj i centralnoj Srbiji. Detaljniju analizu vremena za večeras i tokom noći pročitajte u našem današnjem članku tim povodom.

Električna pražnjenja - 6.maj 2015h
Električna pražnjenja – 6.maj 2015h
Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…