Kako smo juče i najavili danas je došlo do priliva zlatno hladnijeg vazduha u višim predelima, dok se temperature u nizijama nisu bitnije menjale. Za razliku od prethodnih dana kada se maksimalna temperatura na Kopaoniku kretala oko 10°C, danas je temperatura u dubokom minusu i ne prelazi -5°C.

Kopaonik - 10.12 oko 14h (Izvor: InfoKop)
Kopaonik – 10.12 oko 14h (Izvor: InfoKop)
Kopaonik (2) - 10.12 oko 14h (Izvor: InfoKop)
Kopaonik (2) – 10.12 oko 14h (Izvor: InfoKop)

Prema jutrošnjim merenjima najhladnije je bilo na Kopaoniku gde se temperatura spustila do -6.7°C, i na području Sjenica gde se živa u termometru spustila na -5.2°C. Odmah potom slede Zlatibor sa -3.8°C i Crni Vrh sa -3°C.

Prema poslednjim terminskim merenjim u 14 časova ubedljivo je najhladniji Kopaonik sa -6°C, dok je u Sjenici i na Crnom Vrhu izmereno -2°C. U planinskim predelima ima slabih snežnih padavina. Od nižih predela najhladnije je u Vranju sa svega 2°C, dok je najtoplije u Negotinu gde je izmereno 7 stepeni u 14 sati.

Temperature će ispod nule u višim predelima biti još sutra, dok u danima vikenda sledi porast temperatura. Jutra će ipak biti vrlo hladna.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…