U Vršcu i na jugu Banata brzina vetra danas je prelazila neverovatnih 100km/h što je vetar olujne, gotovo orkanske jačine. Prema zvaničnim merenjima, najjači udar zabeležen je još u prepodnevnim satima i iznosio je 112km/h, odnosno 31m/s. Ima i materijalne štete. Vetar će oslabiti tokom subote.

Šteta na Vršačkoj pivari - 15. okt 2015 (Izvor: evrsac.rs)
Šteta na Vršačkoj pivari – 15. okt 2015 (Izvor: evrsac.rs)
Šteta na Vršačkoj pivari2 - 15. okt 2015 (Izvor: evrsac.rs)
Šteta na Vršačkoj pivari2 – 15. okt 2015 (Izvor: evrsac.rs)

Veruje se da su udari vetra u Vršcu i okolini danas zapravo dostizali i 125km/h, na šta ukazuju i pojedina merenja sa automatskih stanica. Jak i olujni jugoistočni danas duvao je i u ostatku košavskog područja. Udari vetra u Banatskom Karlovcu danas su dostizali 76km/h, u Zrenjaninu i Kikindi 65km/h, a u Beogradu 50km/h.

Slabljenje vetra očekuje se u petak tokom večeri, a njegov gotovo potpuni prestanak u subotu u poslepodnevnim satima. U nedelju se u svim predelima očekuje slab, a samo ponegde umeren vetar.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…