Danas, poslednje nedelje u aprilu, živa u termometru dostigla je 27ºC, tačnije 26.5ºC koliko je izmereno u Ćupriji i Smederevskoj Palanci. Od nižih predela najniža temperatura zabeležena je na Paliću i iznosila je 23.2ºC, dok je računajući i više predele bio najhladniji Kopaonik sa 12.1ºC.

Maksimalne temperature (Ogimet) - 26. april 2015
Maksimalne temperature (Ogimet) – 26. april 2015

Slične temperature nas očekuju i sutra, kada će sasvim izvesno ponegde biti izmereno 26ºC, a možda i 27 stepeni. Sneg se u višim planinama zbog visokih temperatura ubrzano topi, pa je na Kopaoniku ostalo još 29cm snega. Treba istaći da smo nekih ranijih godina u ovo vreme imali i temperature oko i preko 30ºC – kao na primer 2012. i 2013. godine.

Današnji dan je svakako među toplijim ovog aprila, a slične temperature bile su izmerene 16 i 17. aprila. Do kraja ovog meseca nećemo imati temperature od 30ºC i više, budući da nas već u utorak očekuje novo zahlađenje sa kišom.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…