Maksimalne temperature u Srbiji i okruženju danas su bile iznad 20°C, a neretko živa u termometru je prešla i 25 stepeni. U Srbiji je najtoplije bilo u Ćupriji i Loznici gde je danas maksimalna temperatura iznosila 27°C. Toplo je bilo u ostatku zemlje, o čemu svedoči ne tako mali broj stanica gde je danas izmereno 25°C, odnosno 26 stepeni.

Maksimalne temperature (Ogimet) - 31. mar 2016
Maksimalne temperature (Ogimet) – 31. mar 2016

U Beogradu je danas izmereno maksimalnih 25°C, a toplo je bilo i na planinama. Na Zlatiboru je danas maksimalna temperatura iznosila čak 20°C, dok je na Kopaoniku živa u termometru dostigla 12°C.

Toplo je danas bilo i na ostatku Balkana, ali i većem delu Evrope. U regionu su najviše temperature zabeležene u Zenici (BiH) 27°C i u Gradištu (Hrvatska) gde je izmereno maksimalnih 26°C. Kada u obzir uzmemo celu Evropu najviše dnevne temperature danas su izmerene u Granadi (Španija) 29°C i u Valensiji (Španija) 27°C.

Sutra još toplije, osveženje za vikend

U petak se u Srbiji očekuje pretežno sunčano vreme uz 1 do 3 stepena više temperature u odnosu na danas. Tako će se maksimalne temperature kretati između 24 i letnjih 28°C. Toplije će biti i na planinama, živa u termometru će na Zlatiboru dostići 22°C, dok se na Kopaoniku očekuje maksimalnih 16 stepeni. Od planinskih krajeva snega ima jedino još na Kopaoniku gde je večeras izmereno 28cm snega.

U danima vikenda očekuje se priliv nešto hladnijeg vazduha sa severa i severoistoka, ali kako je reč o prilično suvoj vazdušnoj masi zadržaće se uglavnom suvo vreme. Temperature će jedino u subotu biti koliko-toliko primerene početku aprila, a već u nedelju ponovo se očekuju visoki maksimumi za ovo doba godine. Detaljnije u sutrašnjoj vikend prognozi.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…