Tokom prethodne večeri i prvog dela noći sneg je padao i u pojedinim nižim predelima centralne, južne i jugoistočne Srbije. Došlo je i do formiranja manjeg nežnog pokrivača, a najviše ga ima (od nižih predelima) u Kuršumliji (oko 540mnv) – 5cm. Sneg je zabeleo još i Dimitrovgrad i Vranje.

StanicaVisina snega (cm)Visina novog snega(cm)*
 Crni Vrh 8 –
 Zlatibor 3 2
 Sjenica 1 1
 Kopaonik 67 2
 Kuršumlija 5 4
 Dimitrovgrad 1 0
 Vranje <0.5 <0.1
Izvor podataka: RHMZ ; Merenje u 7h

Danas je međutim sasvim drugačija situacija. U celoj zemlji je pretežno sunčano, a nešto više oblaka ima samo u okolini Dimitrovgrada, Ćurpije i Valjeva. Jutros je bilo i slabih mrazeva, temperatura se spustila ispod nule na čak 14 stanica, nakon duže vremena.

Do kraja dana zadržaće se lepo, pretežno sunčano vreme, uz temperature između 8 i 13°C. Prognozu za naredne dane, možete pogledati na strani desetodnevne prognoze, ili naše trodnevne prognoze.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…