Jaka destabilizacija vremena koju smo najavljivali za danas i sutra, nažalost se i ostvarila. Možda nije baš sve po „planu“, jer su jači konvektivni razvoji zahvatili i istočne predele Srbije, ali u svakom slučaju najavljeno – ostvareno.

Jače nevreme pogodilo je zapadnu, a naročito predele centralne i istočne Srbije. U poslepodnevnim satima nevremenom su zahvaćeni i Čačak, Kraljevo, Kosjerić, Požegu, a jako nevreme je zahvatilo i Kruševac i upravo u ovim trenucima zahvata Niš.

Radarski snimak u 1430 - 24.06.2014

Radarski snimak u 16 - 24.06.2014

Iznenadno nevreme u Čačku trajalo je više od dvadeset minuta, što je prouzrokovalo zastoj u saobraćaju. Olujni vetar nosio je sve pred sobom.

Naneta je šteta usevima i poljoprivrednim kulturama na području desetak čačanskih sela. Grad veličine oraha padao je naročito na području Milićevaca, Prijevora i Miokovca.

Centar Kraljeva oko 15 časova pogodilo je snažno nevreme. Vetar praćen kišom i gradom za petnaestak minuta, koliko je nevreme trajalo, lomio je grane i nosio letnje bašte. U odeljenju za vanredne situacije kažu da niko od građana nije povređen.

Na potezu od Kraljeva ka Čačku u nekoliko sela padao je grad veličine oraha, lomeći voće i useve. Najgora situacija je u Tubićima kod Kosjerića gde je padao grad veličine teniske loptice. Šteta je ogromna. Na putu od Požege ka Kosjeriću uništeni su pšenica i voćnjaci, a stradali su i automobili, javlja RTS.

Mi vas pozivamo da nas izveštavate o vremenu u vašem kraju, i da nam šaljete vaše fotografije oblaka, munja, i ukoliko bude nastale štete. Fotografije nam možete poslati ili objaviti na našoj fejsbuk stranici.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…