Dok se jutarnje temperature u Srbiji kretale od -8.1°C u Sjenici do 2°C koliko je izmereno u Beogradu, današnje maksimalne temperature kretale su se od 11.8°C na Kopaoniku do 17.2°C u Sjenici. Kao što možete zapaziti, Sjenica je danas imala najnižu minimalnu, ali i najvišu maksimalnu temperaturu!

Minimalne i maksimalne temperature (Ogimet) - 2. nov 2015
Minimalne i maksimalne temperature (Ogimet) – 2. nov 2015

Današnja temperaturna amplituda u Sjenici je iznosila čak 25.3°C što je prava retkost. Veliku amplitudu imali su i Vranje i Kragujevac gde je temperaturna razlika između jutra i sredine dana iznosila oko 18°C – međutim to ipak nije ništa neuobičajeno, posebno u ovom delu godine.

Sjenica je i večeras sa -3°C ozbiljan kandidat da narednog jutra ima najnižu temperaturu prema zvaničnim merenjima, a temperatura je već u ovim trenucima (23h) ispod nule u Sjenici, Požegi, Velikom Gradištu, Ćupriji i Leskovcu. Prognozu za sutra pročitajte u našoj trodnevnoj prognozi.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…