U Srbiji je i danas bilo promenljivo oblačno i nestabilno vreme, uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Akcija je najpre krenula već u kasnijim prepodnevnim satima u Vojvodini, da bi se linija nestabilnosti u popodnevnim satima polako spuštala prema jugu i jugozapadu zemlje.

Radarska slika u 11h - 23.07.2014 Radarska slika u 1645h - 23.07.2014

Najviše kiše palo je na području Valjeva (čak 49.1mm), Banatskog Karlovca (42mm) i Velikog Gradišta (29mm). U poslednja 24h je na čak 24 glavne meteorološke stanice zabeležena je pojava kiše. Kiše uopšte nije bilo samo u Dimitrovgradu, Leskovcu i Negotinu.

Padavine u poslednja 24h - 23.07.2014 18 UTC

Naša ekipa zabeležila je danas u Zrenjaninu jak pljusak praćen grmljavinom. Za kraće vreme na GMS palo je 17mm vodenog taloga, dok je po našoj subjektivnoj proceni u centru grada palo i više od 20mm kiše. Stanica se nalazi na severozapadu grada, a naša lokacija u centru. Na radarskom snimku se lepo vidi da je konkretnija oblačnost otišla istočnije.

Radarski snimak ZR - oko 12h 23.07.2014

Iako možda nema veze sa današnjim danom, ne možemo da sa vama ne podelimo jučerašnji snimak električnih pražnjenja iznad Veternika kod Novog Sada koji je zabeležio naš meteo – reporter Branimir Dragičević.

Ostale (foto) reportaže naših meteo – reportera možete pogledati na našoj oficijalnoj facebook stranici.

 

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…