Iako je u jutarnjim i prepodnevnim satima bilo dosta stratokumulusne oblačnosti, kako je dan odmicao vreme nad Srbijom je meteorološki bilo sve zanimljivije. Istina, izostali su neki ozbiljniji razvoji sa nepogodama (što je dobro), ali je mestimično palo dosta kiše. Profitirala i Vojvodina.

Danas je najviše kiše palo u Banatskom Karlovcu i Leskovcu17mm. Vredna pomena je i količina nakupljene kiše (poslednjih 12h) u Vranju (12mm), Beogradu (9mm) i na Paliću (6mm). Raduje činjenica da su solidnu količinu kiše dobili neki predeli Vojvodine. Do kraja nedelje biće još uslova za konkretnije padavine u severnoj srpskoj pokrajini.

Kumulusi u Vojvodini (Foto: Čestereg Meteo)

Inače, juče je u Banatskom Karađorđevu (opština Žitište – srednji Banat) uz pljusak praćen grmljavinom bilo i grada. Od količine leda, čak se formirao i tanji ledeni pokrivač. Tim povodom prenosimo video materijal koji je snimio i montirao Ljubiša iz Česterega:

Ukoliko planirate da praznik rada provede u prirodi, na otvorenom, svakako vam predlažemo da pročitate našu najnoviju prognozu povodom navedenog praznika.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…