Zahlađenje koje je u naše predele stiglo tokom prethodne večeri i noći donelo je solidne količine kiše većem delu zemlje, dok su na zapadu Srbije padavine bilo i nešto obilnije. U predelima iznad 500mnv padao je sneg, dok se na zapadu i jugozapadu snežna granica spustila i niže, pa je sneg osmotren i u Požegi. Na planinama je palo 10-15cm snega za 9 do 12 sati.

Sneg na Kopaoniku – 25. feb 2017

Visina snežnog pokrivača jutros u 7 časova:

Kukavica (Vlajna) 58cm
Stara Planina 40cm
Kopaonik 36cm
Tutin 19cm
Sjenica 14cm
Zlatibor 13cm
Crni Vrh 6cm
Karajukića Bunari 6cm
Blaževo 5cm
Bešnjaja 2cm
Blizonski vis (Valjevo) 1cm
Požega 1cm

Najviše snega ima na Kukavici (vrh Vlajna) gde je jutros izmereno više od pola metra snega. Potom sledi Stara Planina sa 40cm, i Kopaonik sa 36cm snega. Tokom prethodne noći do formiranja snežnog pokrivača došlo je i na području Tutina, Sjenice i Zlatibora. U ovim predelima palo je između 13 i 19cm do jutros, a tokom prepodneva tamo je palo još malo snega.

Sneg na Zlatiboru – 25. feb 2017

U planinskim predelima danas je otežan saobraćaj zbog snega na putevima. Zbog toga je obavezno korišćenje zimske opreme. Padavine su uveliko oslabile, tako da je u planinskim predelima ovog podneva uglavnom oblačno i suvo, ponegde sa slabim snegom. Već sutra uz priliv toplijeg vazduha očekuje se postepeno otapanje pokrivača.

Najviše kiše na zapadu zemlje

Količina padavina za 24h – do 7h 25. feb 2017

Najviše kiše palo je na području Loznice i Valjeva, ali i na području Zlatibora (gde je izvestan deo padavina pao u obliku snega). U ovim predelima palo je više od 25mm vodenog taloga, kako smo inače i najavljivali. Na području Beograda palo je oko 15mm kiše, a kiša nije do jutarnjih časova osmotrena jedino na krajnjem istoku zemlje u Negotinu.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…