Barič mora biti evakuisan do 17 časova, kada se očekuje vrh poplavnog talasa, saopštio je MUP. Mole se građani da ne odbijaju saradnju i da slušaju savete i instrukcije spasilaca, navodi se u saopštenju Biroa za saradnju s medijima MUP.

BEOGRAD – Barič mora biti evakuisan do 17 časova, kada se očekuje vrh poplavnog talasa, saopštio je MUP. Mole se građani da ne odbijaju saradnju i da slušaju savete i instrukcije spasilaca, navodi se u saopštenju Biroa za saradnju s medijima MUP.

Sektor za vanredne situacije MUPa Srbije dao je nešto pre 13.00 sati nalog da se evakuišu stanovnici Bariča, rečeno je u Sektoru. Prigradsko naselje Barič nalazi se pored Obrenovca, iz kojeg je od juče evakuisano 4.000 ljudi. „Mole se građani da se ne opiru i da slušaju savete Žandarmerije i specijalaca“, glasi hitan apel MUP Srbije.

Štab za vanredne situacije grada Beograda obaveštava sve građane Bariča da je otvoren novi centar za trijažu i prijem evakuisanih lica u prostorijama Fakulteta za fizičku kulturu u Ulici Blagoja Parovića 56 u Košutnjaku. Svi autobusi sa evakuisanim građanima, kao i oni koji se evakuišu sopstvenim prevozom, treba da prođu kroz ovaj centar za trijažu gde će biti evidentirani, podvrgnuti lekarskom pregledu i poslati u objekte za smeštaj. Grad Beograd je obezbedio dovoljno kapaciteta za smeštaj svih lica koja će biti evakuisana iz Bariča. Pozivamo građane Bariča da se pridržavaju naređenja MUP-a oko evakuacije i da izvršavaju naloge službenuh lica na terenu. Mera evakuacije je doneta u cilju obezbeđivanja njihove bezbednosti i života. Obaveštavamo građane da se ne upućuju privatnim vozilima za Barič, jer je put skretanja od Ostružnice ka Umci zatvoren za civilni saobraćaj radi lakše evakuacije ugroženih ljudi.

poplava-sremska-mitrovica (Foto: Tanjug)

Kako saznajemo, naređena je preventivna evakuacija Sremske Mitrovice koja će početi u 14 i 30 časova. Evakuacija će započeti najpre oko savskog keja.

Opštinski štab za vantredne situacije u Sremskoj Mitrovici doneo je danas odluku o proglašenju preventivne evakuacije stanovništva iz pojedinih ulica i obližnjem mestu Laćarak.

Izvor: kurir-info.rs
Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…