Snežni pokrivač, ledeni vazduh koji je stigao sa severoistoka Evrope i u većem delu zemlje pretežno vedra noć omogućili su bolje izračivanje (hlađenje) tokom noći, što je dovelo do vrlo niskih jutarnjih temperatura, naročito na području Vojvodine i u planinskim predelima.

Minimalne temperature (Ogimet) - 31. decembar 2014
Minimalne temperature (Ogimet) – 31. decembar 2014

Najniža temperatura izmerena je na Kopaoniku gde je izmereno -20.4ºC. Odmah potom slede Banatski Karlovac i Vršac sa -18ºC, dok je u Zrenjaninu i Velikom Gradištu izmereno -17.2ºC. Kada je reč o stanicama u našoj mreži AMS minimalne temperature kretale su se od -12.1ºC u Staroj Pazovi, do -14.7ºC u Bačkoj Palanci i Krnjači (BG).

Hladno je i u regionu, na Bjelašnici (BiH) temperatura se spustila i do -23ºC. Najhladnije je ipak u Rumuniji, gde je na Varful Omu (Karpati) zabeležena temperatura od -26.5ºC.

Predstojeća (novogodišnja) noć biće temperaturno identična, ako ne i hladnija.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…