Kako smo i najavljivali jutros je u većem delu zemlje zabeležen slab do umeren prizemni mraz (na 5cm visine), a temperatura se čak i na 2m visine spustila ispod nule u Užičkoj Požegi, Velikom Gradištu, Leskovcu, Dimitrovgradu i naravno višim predelima.

Minimalne temperature (Ogimet) - 21. apr 2016
Minimalne temperature (Ogimet) – 21. apr 2016

Pojava prizemnih mrazeva može imati negativan uticaj na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom, a u ovom periodu naročito na jagode i ponike jarih ratarskih useva.

Prizemni mraz jutros nije zabeležen samo na području Palića, Beograda i Negotina. Od nižih predela najniža temperatura na 5cm visine izmerena je u Velikom Gradištu (-4°C), a potom Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Kruševcu, Leskovcu i Dimitrovgradu (-3°C).

Tabelu sa minimalnim temperaturama na 2 metra visine možete videti iznad, temperatura se jutros spustila ispod nule na području Sjenice, Kopaonika, Užičke Požege, Dimitovgrada, Zlatibora, Leskovca i Velikog Gradišta.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…