U Vojvodini i dalje traje velika borba sa nevremenom. Košava je i danas olujne jačine sa orkanskim udarima, ali je temperatura u Vojvodini prešla u plus, što je koliko-toliko ublažilo situaciju, jer je sneg neznatno vlažniji nego prethodnih dana, pa ga vetar teže raznosi.

Smetovi u Vojvodini (rtv.rs)Prema najnovijim informacijama zaglavljen je autobus na putu Subotica – Bajmok, a većina od 13 putnika nastavila je peške ka Bajmoku, javlja blic.rs

Zbog nepovoljnih meteoroloških uslova štab za vanredne situacije Grada Zrenjanina doneo je odluku da sutra ne bude održana nastava u osnovnim i srednjim školama na teritoriji tog grada.

Nekoliko automobila koji su bili zavejani na putu Stajićevo-“Perlez su tokom noći obijeni, a sa nekoliko automobila poskidani su točkovi, saznaje agencija Beta – zaista ružne vesti.

Takođe prema informacijama nadležnih, Vojska Srbije i danas će aktivno učestvovati u raščišćavanju puteva na teritoriji Vojvodine, a spremni su i helikopteri za evakuaciju ljudi – ukoliko to bude potrebno. Usled jakog vetra, čiji su udari olujne jačine, a u južnom Banatu i orkanske snage, najugroženiji su putevi u Srednjebanatskom, Južnobanatskom, Južnobačkom i Braničevskom okrugu, a vanredna situacija je na snazi u Zrenjaninu, Pančevu i Kanjiži, saopštio je MUP Srbije.

Mi vam svakako savetujemo da bez preke potrebe uopšte ne izlazite iz svojih domova, a kamoli krećete na put – jer postoji velika mogućnost da budete zavejani snežnim smetovima. Tokom noći, na više lokacija na području Vojvodine, zapadne, i delom centralne Srbije (kao i u okolini Beograda) osmotrena je ledena kiša, što je dodatna otežavajuća okolnost. Raduje to da su temperature u najvećem delu zemlje ušle u blagi plus, kao i da nas od sutra očekuje smirivanje (ali ne i potpuni prestanak) vetra uz postepen porast temperatura.

Postojna (ledena kiša)
Postojna (ledena kiša 2)Osim kod nas, vanredna vremenska situacija vlada i u delovima Hrvatske i Slovenije. Tamo je najveći problem ledena kiša koja je napravila najviše problema Gorskom Kotaru (HR) i Postojnama (SL) – javlja IstraMet.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…