Hladni front stigao je na krajnji sever zemlje, donoseći pad temperature i pojačan severni vetar. Za sada je do pada temperature došlo na severu Bačke, a hladni front u narednim satima premeštaće se dalje ka istoku i jugoistoku. Nekog strašnog nevremena, barem na osnovu radarskih refleksija – za sada nema, ali ima pljuskova sa grmljavinom uz pojačan vetar i lokalnu pojavu sugradice.

Radarska slika (RHMZ) - 25.06.2014 u 1330

U Subotici, Somboru i Kikindi već je došlo do pada temperature, koja se spustila na ispod 20ºC (u Subotici samo 15ºC), dok je istovremeno u Beogradu, Loznici i Valjevu u 13h izmereno 25ºC.

Osmatranja na GMS RHMZ - 25.06.2014 u 13h

ESTOFEX izdao LEVEL 3 upozorenja za veći deo Srbije

Estofex (European Storm Forecast Experiment) izdao je najveći, level 3 upozorenja za veći deo Srbije, i pojedine delove BiH, Rumunije i Bugarske – uglavnom uz Dunav.

Estofex - level 3 nad Srbijom za 25.06.2014

Ovaj nivo upozorenja predstavlja gotovo izvesnu pojavu grada u tim predelima, i čak moguću pojavu tornada i vetra orkanske jačine. Veći deo istočne, centralne, južne i zapadne Srbije su pod najvećim nivoom upozorenja, uključujući i Beograd. Naravno, ovde je reč samo o prognozi, a još je teže u ovakvim situacijama odrediti gde će biti najjačih oluja. No, ostaje da vidimo šta će se izdogađati do kraja dana.

Estofex upozorenja možete pratiti i na našem sajtu.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…