Večeras na području Vojvodine gusta magla koja smanjuje horizontalnu vidljivost na manje od 100m, a neretko i na manje od 50m.

Magla
Magla

Prema poslednjih osmatranjima magla je bila najgušća u Novom Sadu i na Paliću gde je vidljivost svega desetak metara. Magla je vrlo gusta i u Zrenjaninu i Kikinda, dok je vildljivost nešto bolja na području Sombora, Vršca i Banatskog Karlovca.

MAGLA – tipovi i načini nastanka

Gusta magla otežava saobraćaj, a vožnju je neophodno prilagoditi uslovima na putu. Magla se u noćnim i jutarnjim časovima očekuje i u danima vikenda, a ponegde je moguće i duže zadržavanje magle tokom dana.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…