Period promenljivog vremena sa čestim padavinama se nastavlja na području Balkana i Srbije. Do 13 časova danas je najviše kiše palo u Negotinu i Požegi (6l/m²). U Kraljevu, Banatskom Karlovcu, Vršcu, Smederevskoj Palanci palo je 4l/m² kiše, dok je na Zlatiboru i Crnom Vrhu palo isto toliko u obliku susnežice i snega. Juče je najviše kiše palo na teritoriji Kraljeva (23l/m²), Kruševca (23l/m²) i Zrenjanina (21l/m²).

Padavine u poslednja 24h - 26. feb 2015 06UTC
Padavine u poslednja 24h – 26. feb 2015 06UTC
Kiša u Zrenjaninu - 25. februar 2015 (Foto: Ivan Pančić)
Kiša u Zrenjaninu – 25. februar 2015 (Foto: Ivan Pančić)

Usled novih snežnih padavina na Crnom Vrhu i Kopaoniku došlo je do novog porasta visine snežnog pokrivača, a do manjeg porasta visine danas je došlo i na Zlatiboru. Istovremeno, na području Sjenice danas se sneg topi.

Visina snega u 13h - 26. februar 2015
Visina snega u 13h – 26. februar 2015

Do kraja sedmice u Srbiji se zadržava promenljivo vreme sa čestim padavinama, ali je reč o manjoj količini padavina. U petak će u većem delu zemlje biti suvo vreme, a ponegde su mogući i kraći sunčani intervali, naročito u severnoj polovini zemlje. Temperature će do kraja sedmice biti u okviru i iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Detaljnije u novoj prognozi koja je planirana za kasnije večernje sate ili sutra u prvom delu dana.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…