Zima je zvanično u naše krajeve stigla pre nekoliko dana, ali temperature u regionu više podsećaju na drugu polovinu marta nego na kraj decembra. Shodno tome temperature mora su takođe iznad proseka, što je jedna Beograđanka iskoristila za decembarsko kupanje u Herceg Novom.

„Na gostima sam u Herceg Novom, tačnije na godišnjem odmoru. Iz Beograda sam. Sada je najlepše za kupanje, nema nikoga, more je čisto“ – izjavila je ova plavuša.

Video je postao HIT i beleži sve više pregleda na YouTube-u. Temperature su se prethodnih dana duž Crnogorske obale Jadranskog mora kretale između 15 i 20°C u najtoplijem delu dana, dok je temperatura mora naravno imala manje oscilacije i kretala se uglavnom oko 16°C. Pozitivno temperaturno odstupanje od normale iznosi oko 2°C, što je slučaj i sa ostatkom Sredozemlja gde odstupanje ide i do 4°C.

Slična situacija je i duž Hrvatskog primorja gde se temperatura mora kreće od 13 do 17°C što je iznad prosečnih vrednosti za kraj decembra.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…