Američki glumac, voditelj i prezenter prognoze vremena Albert Lincoln „Al“ Roker upisao se u Ginisovu knjigu rekorda, tako što je neprekidno 34 časa prognozirao vreme na televizijskoj mreži NBC (En-Bi-Si).

Al Roker obara rekord u trajanju prognoze vremena (Foto: NBC News - USA Today)
Al Roker obara rekord u trajanju prognoze vremena (Foto: NBC News – USA Today)

Ovaj „maraton“ trajao je puna 34 sata, odnosno gotovo dan i po! Zahvaljujući Rokeru prikupljeno je i 70.000 dolara u dobrotvorne svrhe. Prethodni rekord držala je prezenterka prognoze vremena na Norwegian TVEli Kari Gjengedal, a taj rekord takođe je „svež“, iz septembra tekuće 2014. godine.

Na pitanje da li će ponovo pokušati da obori vlastiti rekord, Roker je promuklo izjavio „Ovo sam uradio jednom i nikad više“.

Ovaj uspeh je još veći kada se tome pridoda činjenica da Roker ima 60 godina. On ima veliki broj obožavalaca, a poseduje i svoj sajt koji možete posetiti na sledećoj adresi. Roker je prezenter prognoze vremena od 1976. godine i nije profesionalni meteorolog. Šta reći osim: SVAKA ČAST!

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…