Na našim stranicama na društvenim mrežama krajem protekle sedmice predstavili smo ideju objavljivanja prognoza za najveće kulturno – umetničke manifestacije u Srbiji. Kako je ideja pozitivno ocenjena i podržana od strane naših vernih pratilaca, odlučili smo da počnemo sa realizacijom. Prva manifestacija za koju ćemo objaviti prognozu za svih 5 dana njenog trajanja, jesu XXIX Zrenjaninski „Dani Piva“. Ova manifestacija počinje 27. avgusta i traje zaključno sa 31. avgustom, odnosno od danas do kraja aktuelne sedmice.

29. Dani Piva (Zrenjanin) - 2014Prvog dana ove manifestacije u Zrenjaninu će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme sa mogućom kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom. Ipak, dobra vest je da se do večernjih sati očekuje delimično razvedravanje. Biće sveže i zato se slojevito obucite. Maksimalna temperatura 24 stepena, u večernjim časovima oko 16 stepeni.

U četvrtak se u Zrenjaninu očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, a postojaće mogućnost i za kratkotrajni pljusak tokom dana. U večernjim satima ponovo pretežno vedro i bez uslova za padavine, ali će biti sveže. Maksimalna temperatura 23 stepena, u večernjim satima oko 15 stepeni – zato se dobro obucite. Duvaće slab severni i severoistočni vetar.

Trećeg dana ove manifestacije, u petak, očekuje se pretežno sunčano i toplije vreme. Ovaj dan možete iskoristiti i za zabavljačke i sportske aktivnosti na otvorenom. Maksimalna temperatura dostići će 27 stepeni, a u večernjim časovima kretaće se između 16 i 18ºC. Duvaće slab istočni i jugoistočni vetar.

U subotu se u Zrenjaninu i okolini zadržava pretežno sunčano, pravo letnje vreme. Živa u termometru će tokom dana dostići 28ºC, a u večernjim časovima kretaće se između 17 i 20ºC. Duvaće slab, uglavnom istočni i severoistočni vetar.

Poslednjeg dana najveće manifestacije u Banatu i jedne od većih u Srbiji očekuje se promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim periodima i suvo. Biće ovo i najtopliji dan tokom ove manifestacije, neznatno topliji od subote. Maksimalna temperatura oko 29ºC, a u večernjim satima oko 20ºC.

Sve u svemu vreme kakvo se poželeti može, naročito od petka. U sredu, četvrtak i petak očekuju se sveže večeri i zato se bolje obucite. Na manifestaciji ove godine gostuju Partibrejkersi, Lexington bend, Željko Samardžić, Toni Cetinski, Željko Šašić, Milan Topalović – Topalko i mnogi drugi! Detaljan program manifestacije možete pogledati na adresi zvaničnom sajtu ove manifestacije ili u članku gradskog portala I love Zrenjanin.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…