U sredu 24. septembra od 17:20h u poznatoj emisiji „Jedan na jedan“ autora i voditeljke Danice Vučenić na Radio televiziji Vojvodine gostovao je jedan od naših najistaknutijih meteorologa Nedeljko Todorović. Tema emisije bila je „globalno zagrevanje i klimatske promene“, a bilo je reči i o aktuelnim vremenskim dešavanjima kod nas, kao i o heliocentričnoj i elektromagnetnoj meteorologiji, kojom se gospodin Todorović bavi već duži niz godina.

Snimak ovog gostovanja možete pogledati na našem YouTube kanalu. Iz snimka emisije u kojoj je gostovao dipl. meteorolog Nedeljko Todorović možete dosta toga naučiti, a time i razuveriti svoje sumnje u postojanje globalnog zagrevanja. On ističe i da je za ocenu klime potrebno najmanje 1000 godina, što automatski odbacuje i tezu o postojanju klimatskih promena. Dosta tekstova ovog poznatog meteorologa možete pronaći u našim kategorijama globalno zagrevanje i klimatske promene.

Kvalitet snimka možda nije najbolji, ali je jedini koji smo uspeli da pribavimo i sasvim je zadovoljavajućeg kvaliteta za gledanje i shvatanje suštine.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…