Može se reći da nas narednih dana očekuju vremenski uslovi kakvi dolikuju Miholjskom letu prema mnogim kriterijumima, međutim upotreba takvog termina u novembru mesecu sasvim je pogrešna. Ipak, svakako možemo reći da će vremenski uslovi narednih dana odgovarati zlatnoj jeseni – smena sunca i oblaka uz temperature oko i preko 20°C u najtoplijem delu dana.

Sinoptička situacija (GFS) - 12. nov 2015
Sinoptička situacija (GFS) – 12. nov 2015

U utorak i sredu u Srbiji će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Biće uslova i za po koju kap kiše iz lokalne oblačnosti – naročito u utorak. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se većinom između 6 i 12°C, a maksimalne dnevne od 16 do 22°C.

Detaljniju prognozu za naredna tri dana uvek možete pronaći na našoj stranici trodnevna prognoza. Za duži period tu je desetodnevna prognoza koja nudi izbor dva numerička modela za veliki broj lokacija.

U drugoj polovini sedmice, tačnije u četvrtak i petak očekuje se manje oblaka i više sunca. Temperature se neće bitnije menjati, već će kao i prethodna dva dana biti iznad prosečnih vrednosti – u najtoplijem delu dana živa u termometru kretaće se većinom između 18 i 22°C.

ENSI GFS-a - druga dekada novembra 2015
ENSI GFS-a – druga dekada novembra 2015

Danas (09.11) je živa u termometru dostigla 25°C u Loznici i Valjevu. Više o tome u našoj prethodnoj objavi.

Pod uticajem polja povišenog vazdušnog pritiska bićemo i u danima vikenda. Samim tim očekuje se i zadržavanje stabilnog vremena bez padavina, ali bi moglo doći do povećanja oblačnosti. Temperature će biti u padu i biće bliže prosečnim vrednostima za drugu dekadu novembra uz maksimalne vrednosti do 16°C.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…