U današnjem tekstu o predstojećoj stabilizaciji vremena pisali smo o tome kakvo nas generalno vreme očekuje sve do kraja sedmice, odnosno krajem aktuelne i na samom početku nove dekade marta meseca. Sada ćemo se detaljnije pozabaviti analizom vremena za predstojeća 3 radna dana.

Pogled na planinu - proleće 2015 (Foto:D B.Radakovich - Panoramio)
Pogled na planinu – proleće 2015 (Foto:D B.Radakovich – Panoramio)
SREDA:

U sredu će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme uz sunčane periode. U drugom delu dana mestimično se očekuje prolazna kiša, a u višim predelima padaće sneg. Duvaće uglavnom umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se od 0 do 4ºC, a maksimalne dnevne između 8 i 13ºC. Na planinama temperature oko i ispod nule. U većini krajeva očekuje se uglavnom slab prizemni mraz.

ČETVRTAK:

U četvrtak se već očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim periodima, naročito na severu i istoku zemlje. Padavine se konačno ne očekuju, a duvaće slab do umeren vetar severnih smerova. Minimalne temperature između 1 i 5ºC, a maksimalne dnevne od 12 do 17ºC. Ponegde se očekuje slab prizemni mraz.

PETAK:

Pretežno sunčano uz temperature primerene dobu godine. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 6ºC, a maksimalne dnevne od 15 do 20 stepeni. Temperature će i u planinskim predelima ući duboko u plus uz otapanje snežnog pokrivača, naročito na planinama do 1500mnv.

Za detaljniju prognozu za vašu lokaciju pogledajte desetodnevnu prognozu, baziranu na ECMWF modelu.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…