U danima predstojećeg vikenda na području Srbije nastavlja se period promenljivog vremena uz temperature ispod višegodišnjeg proseka, što se naročito odnosi na maksimalne dnevne temperature. Dok će u subotu biti suvo uz sunčane intervale, u nedelju se (uglavnom u drugom delu dana) očekuju nove padavine.

Kišni oblaci u Banatu - oktobar 2016 (Foto: Matija Uglješin)
Kišni oblaci u Banatu – oktobar 2016 (Foto: Matija Uglješin)

SUBOTA:

U subotu u prvom delu dana u većem delu zemlje pretežno oblačno uz malo Cumulusne i Stratocumulusne oblačnosti, a na istoku i jugu zemlje umereno do pretežno oblačno. U drugom delu dana i u ovim predelima očekuje se delimično razvedravanje pa će u čitavoj zemlji biti pretežno sunčano. Ujutru se ponegde očekuje i pojava magle ili sumaglice.

Jutarnje temperature kretaće se između 3°C koliko se očekuje na severu i 7°C koliko će biti izmereno na jugu i istoku. Maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 12 do 15°C. Vetar slab do umeren severozapadni.

BEOGRAD: Pretežno sunčano, uz moguću jutarnju sumaglicu, a u okolini grada i maglu. Jutarnja temperatura oko 6°C, a maksimalna dnevna do 14 stepeni. Vetar slab do umeren severozapadni.

NEDELJA:

U prvom delu dana malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, naročito na istoku, jugu i severu zemlje. Ponegde se očekuje i jutarnja magla. U drugom delu dana pretežno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom. Padavine se najpre očekuju u poslepodnevnim časovima i to na zapadu i u centralnim predelima, a do večeri i u ostalim predelima. Jedino će se u Vojvodini zadržati većinom suvo vreme do kraja dana, no i tamo može biti kratkotrajne slabe kiše ponegde.

Minimalne temperature kretaće se između 4 i 7°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16 stepeni. Vetar slab, promenljivog smera, uglavnom istočni i severoistočni.

BEOGRAD: U prvom delu dana umereno oblačno uz moguće kraće sunčane intervale, a u drugom delu dana jače naoblačenje, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko 7°C, a maksimalna dnevna do 15°C.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…