Tokom predstojećeg vikenda očekuje se postepeno poboljšanje vremenskih prilika. U subotu će još biti promenljivo oblačno, u prvom delu na istoku i jugu ponegde sa kišom, a u drugom delu dana u većini predela sa sunčanim intervalima. U nedelju pretežno sunčano i toplije, bez vetra.

Ilustraija jeseni (Izvor: deviantart.net)
Ilustraija jeseni (Izvor: deviantart.net)

SUBOTA:

Na severu i zapadu zemlje već u prvom delu dana uslediće delimično razvedravanje uz intervale sunčanog vremena. U ostalim predelima pretežno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom. U drugom delu dana i u ovim predelima prestanak padavina, ali će se i dalje zadržati dosta oblaka pa će sunčani periodi biti retkost.

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 10°C, a maksimalne dnevne od 12 do 15°C. Duvaće uglavnom slab zapadni i severozapadni vetar.

NEDELJA:

U nedelju u jutarnjim časovima očekuje se mestimična pojava sumaglice ili magle, koja bi se po kotlinama i dolinama reka mogla zadržati i tokom dela prepodneva. Tokom dana konačno pretežno sunčano u većini predela, a jedino će u Timočkoj i Negotinskoj krajini biti umereno do potpuno oblačno sa retkim sunčanim intervalima. Očekuje se i porast maksimalnih temperatura.

Minimalne temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 12°C na krajnjem istoku do 18°C na zapadu i u centralnim predelima. Vetar slab, promenljivog smera, uglavnom istočni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…