U danima vikenda naše područje biće pod uticajem ciklonske aktivnosti. Očekuje se dosta oblačnosti uz temperature uglavnom ispod prosečnih vrednosti. Očekuje se i ređa pojava kiše (ugl. rosulje – sipeće kiše), ali značajnije padavine se ne očekuju – naročito u subotu. U nedelju se konkretnija kiša može očekivati na jugu i istoku zemlje.

Sinoptička situacija (GFS) - 26. sep 2015
Sinoptička situacija (GFS) – 26. sep 2015

SUBOTA:

Umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa sunčanim periodima. Zadržaće se uglavnom suvo vreme, ali ne treba u potpunosti isključiti ni mogućnost slabe kratkotrajne kiše. Vetar uglavnom slab, ponegde umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne od 18 do 22°C.

BEOGRAD: Umereno do potpuno oblačno i sveže. Jutarnja temperatura 14, maksimalna dnevna 20°C.

NEDELJA:

U nedelju se očekuje nešto više oblaka nego u subotu pa će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme. U većini predela zadržaće se suvo vreme, ali slaba kiša je svakako moguća – naročito na jugu i istoku zemlje u poslepodnevnim i večernjim satima. Temperature ispod normale, u jutarnjim satima između 11 i 15°C, a maksimalne dnevne od 15 stepeni na zapadu do 21 stepen na istoku zemlje.

BEOGRAD: Pretežno do potpuno oblačno i prohladno. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna dnevna 18 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…