U danima vikenda očekuju nas „šareni“ vremenski uslovi. Subota će nakon hladnijeg jutra proteći u znaku pretežno sunčanog i relativno toplog vremena, ukoliko ste u mogućnosti – pravi dan za boravak u prirodi. U nedelju nas očekuje pogoršanje vremenskih uslova uz znatno više oblačnosti, mestimičnu kišu, dok se temperature neće bitnije menjati.

Sinoptička situacija (ECMWF) - 22. mart 2015
Sinoptička situacija (ECMWF) – 22. mart 2015
SUBOTA:

Pretežno sunčano i relativno toplo vreme. Tek u kasnim večernjim satima doći će do postepenog povećanja oblačnosti sa zapada i jugozapada. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se od -2 do 2ºC, a maksimalne dnevne između 12 i 16ºC.

NEDELJA:

Drugog dana vikenda preovladavaće umereno do potpuno oblačno vreme, u drugom delu dana uz ređu pojavu kiše. Dok će se u većem delu Vojvodine i istočne Srbije zadržati suvo vreme, najviše šansi za kišu imaće južni i centralni predeli zemlje. Biće to uglavnom simbolične padavine, do 5mm za 24 časa. Vetar će biti uglavnom slab do umeren promenljivog smera, u drugom delu dana uglavnom u Vojvodini umeren severni i severoistočni. Jutarnje temperature od 1 do 5ºC, maksimalne dnevne između 12 i 15ºC.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…