Na vreme u danima vikenda na području Srbije i regiona uticaće polje niskog vazdušnog pritiska. Uprkos tome, u subotu će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano i stabilno vreme, a tek kasno poslepodne i uveče očekuje se mestimična pojava pljuskova sa grmljavinom. U nedelju će preovladavati oblačno vreme povremeno sa kišom i pljuskovima, a očekuje se i pad temperatura.

Vetar 10m sredinom dana u nedelju (GFS)
Vetar 10m sredinom dana u nedelju (GFS)

SUBOTA:

Tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano, a u kasnijim poslepodnevnim i večernjim časovima biće promenljivo oblačno i nestabilno. Kasno poslepodne najpre na zapadu i jugu zemlje očekuje se lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, a tokom večeri uslova za pljuskove biće i u ostatku zemlje. Duvaće slab vetar promenljivog smera, uglavnom zapadni i jugozapadni. Minimalne temperature kretaće se između 7 i 12°C, a maksimalne dnevne od 21 do 24°C.

BEOGRAD: U prvom delu dana pretežno sunčano, poslepodne i uveče promenljivo oblačno. U večernjim časovima biće uslova za pljuskove i grmljavinu na širem gradskom području. Minimalna temperatura oko 12°C, a maksimalna dnevna do 23 stepena.

NEDELJA:

Preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme, u većini predela povremeno sa kišom, a moguća je i pojava pljuskova. Ponegde su moguće i obilnije padavine. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar, na području Vojvodine povremeno i jak. Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 13°C, a maksimalne dnevne biće u padu i kretaće se između 11°C na krajnjem severu gde će dan biti hladniji od jutra do 19 stepeni na jugu.

BEOGRAD: Oblačno, povremeno sa kišom. Duvaće umeren severozapadni vetar, naročito u drugom delu dana. Jutarnja temperatura oko 12°C, a maksimalna dnevna do 16 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…