U danima vikenda preovladavaće pretežno sunčano i uprkos prilivu hladnije vazdušne mase sa severa i dalje toplo vreme za ovo doba godine. Već tokom predstojeće noći očekuje se hladni front sa severa i severoistoka, ali će vazdušna masa biti suva i padavine se uglavnom ne očekuju, već je reč o „suvom“ zahlađenju. Već u nedelju očekuje se novi porast temperatura.

Maksimalne temperature u regionu (GFS) - 3. apr 2016
Maksimalne temperature u regionu (GFS) – 3. apr 2016

SUBOTA:

Interesuje vas kako će vremenske prilike uticati na biometeorološke prilike u predstojećim danima vikenda? Saznajte na našoj stranici biometeorološke prognoze.

Preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Više oblaka očekuje se tokom noći i u prvom delu dana, a više sunca u poslepodnevnim časovima. Kratkotrajni pljuskovi mogući su u drugom delu dana isključivo u planinskim predelima na jugu. Duvaće uglavnom umeren severni i severoistočni vetar, u večernjim časovima u slabljenju, dok će u košavskom području početi da duva jugoistočni vetar. Minimalne temperature kretaće se između 8 i 13°C, a maksimalne dnevne od 17°C na krajnjem severu do 23°C na jugu i istoku zemlje.

BEOGRAD: Malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, naročito u drugom delu dana. Vetar uglavnom umeren severni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko 11°C, a maksimalna dnevna do 19 stepeni.

NEDELJA:

Pretežno sunčano i prijatno toplo. Duvaće slab, u košavskom području umeren istočni i jugoistočni vetar. U poslepodnevnim časovima u planinskim predelima južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti mogući kratkotrajni pljuskovi. Jutarnje temperature kretaće se od 3°C na krajnjem istoku do 9°C u Beogradu. Maksimalne dnevne biće između 18°C na krajnjem istoku do 24°C na zapadu zemlje.

BEOGRAD: Pretežno sunčano i prijatno toplo. Duvaće uglavnom umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 9°C, a maksimalna dnevna do 23 stepena.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…