U subotu ćemo još biti pod uticajem visinskog ciklona, dok će drugog dana vikenda na vreme u našoj zemlji uticati polje povišenog vazdušnog pritiska koje će obezbediti stabilizaciju vremena. Početak naredne sedmice će obeležiti pretežno sunčano vreme uz porast temperatura, naročito dnevnih. U subotu nas očekuje dosta oblačnosti, uz ređe sunčane periode, a biće i uslova za kratkotrajnu kišu i pljuskove – uglavnom južno od Beograda i u drugom delu dana. U nedelju u većem delu zemlje stabilno, uz više sunčanih intervala, a lokalni pljuskovi očekuju se jedino na jugu zemlje.

Sinoptička situacija (MP-GFS) - 17. maj 2015
Sinoptička situacija (MP-GFS) – 17. maj 2015
SUBOTA:

U subotu će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme sa ređim sunčanim intervalima. Biće uslova i za kratkotrajnu kišu ili pljusak praćen grmljavinom, uglavnom južnije od Beograda i u drugom delu dana. Vetar slab do umeren severni i severoistočni, na jugu zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature između 10 i 15ºC, maksimalne dnevne od 22 do 28ºC.

NEDELJA:

U nedelju nas očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, naročito u drugom delu dana. Pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom moguća je jedino na jugu zemlje, uglavnom u drugom delu dana. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature od 11 do 15ºC, maksimalne dnevne između 24 i 27ºC.

Početkom naredne sedmice očekuje nas pretežno sunčano i toplije vreme. Već u utorak maksimalne temperature će se kretati oko 30ºC. Za detaljniju prognozu za vašu lokaciju pogledajte desetodnevnu prognozu, koja će uskoro biti unapređena i redizajnirana.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…