Vikend je već otpočeo, ali nikad nije kasno za detaljnu prognozu. Danas do kraja dana zadržaće se promenljivo oblačno vreme sa ređim sunčanim intervalima. Zadržaće se uglavnom suvo vreme, dok je sutra već moguća kiša mestimično. Temperature će biti u okviru prosečnih.

Proleće (ilustracija)
Proleće (ilustracija)

SUBOTA:

Do kraja dana zadržaće se promenljivo oblačno vreme sa uglavnom ređim sunčanim intervalima. U kasnijim poslepodnevnim i večernjim časovima ponegde je moguća po koja kap kiše, ili kratkotrajni pljusak – naročito na zapadu i severu zemlje. Duvaće slab zapadni i severozapadni vetar. Maksimalne temperature kretaće se između 9 i 13°C.

BEOGRAD: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Kasno poslepodne i uveče moguća je kiša lokalnog karaktera. Maksimalna temperatura 12°C.

NEDELJA:

Drugog dana vikenda preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Više oblaka očekuje se tokom noći ka nedelji i u prvom delu dana, kada se mestimično očekuje kiša i lokalni pljuskovi. U većini mesta će se ipak zadržati suvo vreme, a poslepodne očekuju se i sunčani intervali, najpre na severu i zapadu. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne od 11 do 15 stepeni.

BEOGRAD: Tokom noći i u prvom delu dana umereno do potpuno oblačno, a moguća je i povremena kiša. Poslepodne sunčani intervali i suvo. Jutarnja temperatura oko 5°C, a maksimalna dnevna do 14 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…