U danima vikenda u Srbiji i regionu preovladavaće promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa sunčanim intervalima. U subotu će tokom većeg dela dana ipak biti stabilno i bez značajnijih padavina, ali se poslepodne i uveče naročito na severu i zapadu očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U nedelju više oblaka i češća pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom. Biće uslova i za vremenske nepogode sa olujnim vetrom i gradom.

Sinoptička situacija (GFS) - 12. jun 2016
Sinoptička situacija (GFS) – 12. jun 2016

SUBOTA:

Promenljivo oblačno i nestabilno sa dužim sunčanim intervalima. U poslepodnevnim i večernjim časovima očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito na severu i zapadu zemlje. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 17°C, a maksimalne dnevne od 26 do 29°C.

BEOGRAD: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Poslepodne i uveče moguć je pljusak praćen grmljavinom na širem gradskom području. Jutarnja temperatura oko 17°C, a maksimalna dnevna do 28 stepeni.

NEDELJA:

U nedelju će preovladavati umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnim sunčanim intervalima. Mestimično se očekuju kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom koji će se u zapadnoj i jugozapadnoj struji premeštati prema istoku i severoistoku zemlje. Ponegde su moguće i vremenske nepogode sa olujnim vetrom, obilnim padavinama i pojavom grada. Duvaće slab do umeren jugozapadni i južni vetar, uveče u skretanju na severozapadni. Jutarnje temperature u intervalu od 14 do 18 stepeni, a maksimalne dnevne od 23°C na severu do 28°C na jugu zemlje.

BEOGRAD: Umereno do potpuno oblačno uz mogućnost za kišu ili pljusak praćen grmljavinom, naročito sredinom i u drugom delu dana. Jutarnja temperatura 18°C, maksimalna dnevna oko 25 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…