U danima vikenda očekuje nas promenljivo vreme sa povremenom kišom. Padavine će uglavnom biti iz slojaste oblačnosti, odnosno neće biti konvektivnog porekla i pljuskovi sa grmljavinom se mahom ne očekuju. Vremenski uslovi će više ličiti na ranu jesen. Temperature će biti uglavnom ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine, ali neće biti dovoljno niske da kažemo da nas očekuje hladno vreme, već će biti sveže. U nedelju od sredine dana očekuje se delimično razvedravanje, u Vojvodini i nešto ranije, te će u nedelju u drugom delu dana u najvećem delu zemlje dominirati sunce.

Kraljevo - 11. jun 2015 (Foto: Mlađan Banjac)
Kraljevo – 11. jun 2015 (Foto: Mlađan Banjac)
SUBOTA:

U subotu će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim periodima. Više oblačnosti očekuje se u jutarnjim i večernjim časovima. Ujutru i pre podne južnije od Kragujevca mestimično se očekuje kiša. Već u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima nove padavine, najpre na jugozapadu. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 16ºC, a maksimalne dnevne od 19 do 24ºC – najtoplije će biti na severu i krajnjem istoku zemlje.

NEDELJA:

U noći ka nedelji, kao i u prvom delu dana u nedelju očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme – mestimično sa slabom do umerenom kišom. Sredinom dana se u Vojvodini i na zapadu zemlje očekuje delimično razvedravanje, a u poslepodnevnim satima razvedravanje sleduje i ostalim predelima, te će u drugom delu dana dominirati sunce. Vetar uglavnom umeren severozapadni, krajem dana u slabljenju. Minimalne temperature kretaće se od 12 do 15ºC, a maksimalne dnevne između 20 i 24 stepena.

U ponedeljak se očekuje pretežno sunčano i prijatno toplo vreme uz maksimalne dnevne temperature između 23 i 27ºC.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…