U danima vikenda u Srbiji se očekuje stabilizacija vremenskih prilika pa će preovladavati pretežno sunčano i veoma toplo vreme – što je bio slučaj i prethodnih dana. Maksimalne temperature će u nedelju biti tek neznatno niže u odnosu na protekle dane. Duvaće uglavnom umeren istočni i jugoistočni vetar, koji će u košavskom području „fenirati“ pa se tamo očekuju toplije noći i jutra.

Planina Goč - Mlađan Banjac
Planina Goč – Mlađan Banjac

SUBOTA:

Pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće uglavnom umeren istočni i jugoistočni vetar koji na jugu Banata može biti na udare i jak. Minimalne temperature kretaće se između 17 i 23°C, a maksimalne dnevne od 33 do 36°C.

BEOGRAD: Pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura oko 23°C, a maksimalna dnevna do 35°C.

NEDELJA:

U nedelju se zadržava pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće uglavnom umeren istočni i jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se od 17 do 22 stepena, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 32 do 35 stepeni.

BEOGRAD: I u glavnom gradu Srbije očekuje se pretežno sunčano i tropski toplo vreme. Jutarnja temperatura biće 22°C, na periferiji grada oko 20 stepeni, a tokom dana živa u termometru će dostići 34°C.

Hroničnim bolesnicima i meteoropatama, ali i zdravim ljudima – savetujemo praćenje naše biometeorološke prognoze koja se redovno ažurira već oko mesec dana. Iskoristite predstojeći vikend za boravak u prirodi i pored vode gde ćete se sigurno rashladiti. Veoma toplo vreme nastavlja se do daljeg.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…