Današnji dan bio je uvod u ono što predstoji narednih dana – pravi prolećni vremenski uslovi. Najtoplije je bilo u Negotinu sa 19ºC. U većem delu zemlje danas je bilo malo do umereno oblačno vreme uz više temperature u odnosu na prvih nekoliko dana ove sedmice, a utisak je i danas kvario uglavnom umeren vetar severnih smerova. U preostala tri dana ove sedmice očekuje nas toplo vreme uz temperature preko 20ºC u danima vikenda, dominiraće sunce, a nešto više oblaka očekuje se tek u nedelju u drugom delu dana. Vetar će biti većinom slab do umeren.

 Sinoptička situacija (MP-GFS) - 11. april 2015

Sinoptička situacija (MP-GFS) – 11. april 2015
Temp. na 1500m (MP-GFS) - 11. april 2015
Temp. na 1500m (MP-GFS) – 11. april 2015
PETAK:

U petak će preovladavati pretežno sunčano vreme uz dalji postepen porast temperatura. Jutro će biti sveže. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Jutarnje temperature između 2 i 6ºC, a maksimalne dnevne od 15 do 19ºC.

SUBOTA:

Pretežno sunčano i prijatno toplo vreme. Vetar slab do umeren zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 8ºC, a maksimalne dnevne od 19 do čak 23 stepena. Temperature će biti duboko u plusu i u planinskim predelima uz otapanje snežnog pokrivača.

NEDELJA:

U nedelju se očekuje promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren severozapadni. U drugom delu dana očekuje se destabilizacija pa će uz lokalni razvoj oblaka biti uslova za pljuskove praćene grmljavinom. Minimalne temperature od 5 do 10 stepeni, a maksimalne dnevne od 18 do 23ºC. Temperature duboko u plusu i u planinskim predelima uz otapanje snežnog pokrivača.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…