U utorak se na području naše zemlje očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, naročito u drugom delu dana. Temperature će biti znatno iznad prosečnih za ovo doba godine. U sredu nas pored prolazne kiše očekuju jak vetar i zahlađenje. Kakvo nas vreme očekuje u danima do vikenda saznajte detaljnije u nastavku ovog teksta.

Culumus zaklanja sunce (Izvor: hqworld.net)
Culumus zaklanja sunce (Izvor: hqworld.net)

UTORAK:

Preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima kojih će biti više u drugom delu dana, dok se ujutru i u prepodnevnim satima očekuje više oblačnosti, naročito u Vojvodini. Duvaće slab do umeren vetar južnih smerova (ugl. južni i jugoistočni), u večernjim časovima i u noći ka sredi u košavskom području na jak. Jutarnje temperature kretaće se od -1°C na krajnjem istoku do 8°C u Beogradu i ponegde na zapadu, a maksimalne dnevne od 10°C na krajnjem istoku do čak 20°C na zapadu zemlje.

BEOGRAD: Malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar koji će u večernjim časovima biti u jačanju. Jutarnja temperatura 8°C, a maksimalna dnevna do 18 stepeni.

SREDA:

U sredu pretežno do potpuno oblačno i u većem delu zemlje sa kišom, a u višim planinskim predelima u drugom delu danasa susnežicom i snegom. U kasnijim poslepodnevnim satima na severu i zapadu postepen prestanak padavina, a u noći ka četvrtku u većem delu zemlje očekuje se i delimično razvedravanje.

UPOZORENJE: U noći ka sredi, ujutru i u sredu u prvom delu dana u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine – preko 70km/h. Najpre u Vojvodini, a poslepodne i u ostalim predelima vetar okreće na zapadni i severozapadni i biće uglavnom umerene jačine, ponegde jak sa udarima do 50km/h.

U proseku se očekuje 5 do 10mm vodenog taloga, a lokalno se može očekivati i više od 15mm za 12 sati. Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 11°C, a maksimalne dnevne od 9 do 16°C. Na severu i zapadu zemlje jutarnji sati će neretko biti topliji od sredine dana kada bi inače trebalo biti najtoplije.

BEOGRAD: U noći i u prvom delu dana oblačno, povremeno sa kišom. U drugom delu dana prestanak padavina, uveče i delimično razvedravanje. Duvaće jak jugoistočni vetar, u jutarnjim satima olujne jačine. U drugom delu dana umeren do jak zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura 11°C, maksimalna dnevna 14°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak tokom većeg dela dana pretežno sunčano, ali se u večernjim časovima najpre na jugu i zapadu očekuje novo naoblačenje, ređe sa slabom kišom. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, u večernjim satima jugoistočni koji će u noći ka petku biti u jačanju. Jutarnje temperature od 0 do 4°C, a maksimalne dnevne biće između 8 i 12 stepeni.

BEOGRAD: Pretežno sunčano uz naoblačenje u večernjim časovima. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, u večernjim časovima umerena košava. Jutarnja temperatura oko 3°C, a maksimalna dnevna do 11 stepeni.

Podeli
Jedan od osnivača i urednika sajta MeteoPlaneta, inicijator osnivanja i sadašnji predsednik Udruženja EkoMeteos. Rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Meteorologijom je počeo da se bavi sa svojih 9 godina, a prognozama i analizama vremena od svoje 13. godine. Njegove preokupacije su studije, ali i sve vezano za Udruženje EkoMeteos. Glavni je prognostičar i programer našeg tima. U meteorologiji ga najviše zanimaju prognoze, ali i tehnička meteorologija – automatske meteorološke stanice, radari…